Club Escacs Alberic
Partida d'Escacs del Club / Foto: Club Escacs Alberic

El Club d’Escacs d’Alberic el dissabte passat va començar les partides corresponents a la Segona divisió Autonòmica (centre) de l’any 2017. El calendari l’enfrontarà a clubs com Saetabis Xàtiva, Torrefiel, Drac Negre de Sedaví (equip del President de la Federació), Silla, etc.. i així fins a 12 clubs són els compondran este grup. Les partides del club d’Alberic, quan juguen a casa es duran a terme, generalment els dissabtes a les 17:00h. a la Casa de la Cultura. Esta semana, però, van començar la lliga desplaçant-se fins a Xàtiva, on van perdre per 5-3 l’enfrontament. Les pròximes partides del Club d’Alberic, dissabte 28 de gener a la Casa de la Cultura, front al Club de Benifaió. Vos adjuntem crònica realitzada per Alfons Martínez, l’actual secretari del Club d’Escacs, de les partides del dissabte passat.

Malament va començar la vesprada, dels 8 jugadors que necessitem per a jugar, ens fallava a última hora un dels puntals per treball. Així que visitarem un rival directe i comencem perdent 1-0.

Al poc de començar les partides, en general tot era igualtat… tot no, Alfonso (2n tauler) havia guanyat un peonet a l’obertura però la posició del seu rei era molt compromesa (coses de voler guanyar ràpid). Jose Doménech al tauler 7 també passava per mals moments en errar l’ordre en un canvi de peces.

El cas és que les partides van anar avançant i Guillermo, que debutava amb el primer equip, demostrava que no desentona amb els majors i plantejava una bona partida, amb iniciativa encara que jugava amb negres.

 Poc abans de les 2 hores de joc, Alfonso s’havia refet amb uns canvis de peces que el rival no va valorar adequadament i caminava cap a la victòria. Eloi (1r tauler) anava tancant al seu rival, molt a poc a poc, com sempre fa. Paco Bru mantenia una igualada partida. Ximo al tauler 4 tenia una estructura de peons inferior i amb poca iniciativa, encara que dominava una columna oberta. Ramon (tauler 5) plantejava una partida amb bones alternatives que podia endur-se qualsevol. Jose Doménech pareixia haver-se refet, però el rival trobà un bot de cavall que assenyalava victòria per als socarrats. I Guillermo havia perdut un peonet que seria decisiu.

Així, passades les 19h, Alfonso guanya la primera partida amb un bon detall tècnic. Jose tomba el rei en estar perdut. 2-1 per als locals. I en poc més de 30 minuts, Ramon caigué en una xarxa de mat i Guillermo hagué d’abandonar en imposar el seu rival el peó de més en el final. 4-1 per als locals que seria definitiu.

Eloi acabà imposant-se al seu rival (anem a posar-li de malnom la “boa” perquè sempre va estrangulant a poc a poc als seus rivals). 4-2. Ximo pareixia que posaria l’esperança al marcador en tenir opcions de guanyar però el rival trobà un escac continu que li donà les taules i assegurà la victòria local. Finalment Paco va fer bo el seu malnom i feu taules.

 5-3 final davant un rival directe. En un encontre igualat malgrat anar els riberencs en un jugador menys. Enguany tocarà treballar per a no abaixar…

Comenta desde Facebook
*