La Societat Unió Musical d'Alberic en el Palau de la Música. / Foto: Alberic Digital
La Societat Unió Musical d'Alberic en el Palau de la Música. / Foto: Alberic Digital

La 131ª edició del CIBM que se celebrarà en el Palau de la Música del 20 al 23 de juliol, tindrà com a participant en la Secció d’Honor a la Societat Unió Musical d’Alberic. Així ho van fer saber el dimarts, als representants que es van desplaçar fins al sorteig amb què es va fer oficial la presència de la banda de la localitat i el consegüent orde d’actuació.

Electrodomesticos Antonio Vives

A pesar de que no serà la primera vegada que la SUMA actue en dit lloc, el mestre Daniel Ferrero, es mostrava igual d’il·lusionat com si ho fóra. “Participarem per a deixar el nom d’Alberic i de la Societat Unió Musical en un lloc privilegiat. Any rere any hem anat millorant i això es nota sobre l’escenari. No amagaré que ens agradaria guanyar“, assegurava.

Cerveseria La Mona

Quique Alonso, president de la SUMA i peça clau de l’entitat musical, va ser el que va animar als integrants a anar cada dos anys a un certamen. “Va ser una decisió molt encertada. Quan vaig entrar en el 2005, em va comentar la idea de presentar-nos cada dos anys a un certamen. Només faltava el beneplàcit dels músics i fins al moment, la resposta sempre ha sigut positiva. Al cap i a la fi, açò és beneficiós per a tots”, declarava.

Representants de la Societat Unió Musical d'Alberic en el sorteig del CIBM. / Foto: Alberic Digital
Representants de la Societat Unió Musical d’Alberic en el sorteig del CIBM. / Foto: Alberic Digital

Davant d’ells estaran la Societat Musical d’Alboraya i la Banda Simfònica Cercle Catòlic de Torrent, dos conjunts musicals molt reconeguts a nivell territorial. “Totes aniran ben preparades. Tenen una gran història i tradició encara que nosaltres representem a un poble que estima la música i això és un factor molt important. Hi ha respecte i creiem que no ho posaran fácil”, manifestava el mestre.

Oltrasol_gif_version3

Els tres components d’esta Secció d’Honor hauran d’interpretar una peça obligatòria i una altra lliure. En quant a l’obra estipulada té cognoms valencians i és que es tracta de Scylla de Francisco Zacarés. En la lliure, els d’Alberic han triat l’obra de John Mackey titulada Wine-Dark Sea. “Ara cal treballar molt. Ens hem d’esforçar per a continuar donant exemple als components de la Banda Juvenil. No tinc cap dubte que el futur de la música està assegurat en la localitat”, sentenciava.

Comenta desde Facebook
*