Club Escacs Alberic a Burjassot
Els jugadors del Club que van anar a Burjassot / Imatge: Javi Cortés

El dissabte passat es va disputar l’última ronda del Torneig Interclubs de la Comunitat Valenciana, on el Club Escacs Alberic milita en la categoria de Segona Autonòmica. Les altres rondes es disputen en el local de joc de l’equip que juga en casa, però esta última, per a totes les categories autonòmiques, es juga en el mateix lloc, cada any canvia de província i seu, enguany ens tocava anar a Burjassot a quasi 600 jugadors.

Talleres Autodiesel AlbericPer a disputar esta ronda, recuperàvem a gent que no havia pogut estar amb nosaltres disputant la majoria de partides del torneig. Si guanyàvem o empatàvem estavem tranquils ja que això era equivalent a mantindre la categoria, en canvi si no era el cas, debiem esperar resultats d’altres encontres.

Ens tocà jugar contra el Montserrat i ells es presentaren amb el seu millor equip (els 8 primers de la llista per tal de guanyar l’encontre). Però al poc de començar les partides, començaren els problemes per a ells doncs el nostre jove valor de la pedrera, Jose, va guanyar peça al rival i li desbaratà l’enroc que pretenia fer, davant l’atac del nostre jugador i sense rèplica per la seua part, abandonà la partida.

Colaboradors_TPC-ConforAixí però, poc ens va durar l’alegria del primer punt, perquè Sergi perdé prompte en una combinació que no va vore clara, i que desprès de jugar-la s’adonà que havia perdut molt de material, conseqüència clara, empat a 1.

Partides prou igualades de Ximo, Paco i Jose Luis, avantatge de Santi i Alfonso per nosaltres i Javi estava prou mal davant el millor jugador de la categoria, el Mestre Internacional Carlos Garcia. Paco no veié la forma de guanyar, i volia quedar empatat, però l’espera d’una millor posició va fer que se li avançara Alfonso amb la victòria, el seu rival havia tirat tots els peons avant en busca d’un atac frenètic i al ser parat pel nostre jugador es va quedar en molt mala posició, així que Alfonso va saber aprofitar molt bé, li guanyà peó a peó i el deixà sense posibilitat de contraatac.

BANNERS-COMUNIONESJa portàvem prou de temps jugant i Santi fou valer la seua tècnica davant el rival, que en una jugada molt rara, es va deixar un forat prou gran en l’enroc que va aprofitar ell per crear atac i com no va poder cubrir-ho tot, el nou atac per un altre costat va ser irresistible. Esta victòria i l’empat de Ximo, que ho va fer molt bé (va guanyar qualitat i en superior posició, va demanar taules per assegurar els 4 punts que ens donava matemàticament la permanencia), deixava un resultat provisional Alberic 4 – Montserrat 2.

Calsiwash Lavado a Mano de tu vehículoEl següent en finalitzar va ser Javi, que davant el Mestre Internacional aguantava el que podia desprès de fer una entrega de peça per dos peons que no va resultar tan productiva com s’esperava. Però, tal vegada ixe avantatge material va relaxar al rival i no el deixà encertar a rematar la partida, i en una última opció de poder guanyar es va quedar en Dama i cavall, per dos torres de Javi (és superior la dama però tal i com estava la resta de material no hi havia molt que fer), en pocs moviments més els jugadors van signar taules.

Electrodomesticos Antonio VivesI per últim, Jose Luis, que jugava contra un invident, que en els escacs sí que poden jugar (és un poc diferent perquè no tens al teu rival davant com sempre ens passa, però la resta de partida és igual). El nostre jugador no pareixia que estava molt concentrat en la partida i li va costar molt trobar les jugades, però quan es va poder aclarir el tauler, estava jugant amb l’increment que es dona per cada jugada així no obstant no va poder encertar en les jugades correctes, i va perdre la seua partida, deixant el marcador final en Alberic 4,5- Montserrat 3,5.

ELPedal_AlmuerzoEl Club finalment ha quedat en sisena posició del seu grup, molt allunyats dels llocs de descens que ocupàvem moltes rondes: objectiu complit i toca esperar que al pròxim any pugam continuar igual, tot i que a poder ser, esperem que siga amb un poc menys de patiment del sofrit durant el transcurs del campionat.

CentreDiaita_731x132_Recoverd

Club Escacs Alberic a Burjassot
Pavelló on es van jugar les partides de l’Interclubs / Foto: Club Escacs Alberic
Comenta desde Facebook
*