Emili participant en una cursa
Emili corrent una cursa amb el seu fill / Foto: Albericdigital

57.000 van ser els corredors, arribats desde 146 nacionalitats diferents, que participaren en la 41ª edició de la Marató de París, que es va disputar el passat diumenge 9 d’abril. És considerada una de les proves 42k de referència a Europa, (a part de les cites de Londres y Berlí), incloses en les World Marathon Majors. Els guanyadors masculí i femení van ser la parella d’atletes africans Paul Lonyangata i Purity Rionoripo, amb un temps per al primer de 02h:06m:08s.

Sofas en Alberic
Conoce todos nuestros sofás pulsando en la imagen.

Però el més important d’aquest event, per a nosaltres, fou que un membre del cos de la Policia Local d’Alberic va estar allí, fent la prova, amb el seu fill. Li diuen Emili, residix a Sueca i degut a una promesa que va fer al seu fill (Arnau) quan aquest va nàixer, el duu arrastrant-lo amb un carro especial per totes les ciutats emblemàtiques allà on es celebren maratons, i en aquesta ocasió, la ciutat per la qual va decidir portar-lo ha sigut París.

Abans de que el jove Arnau nasquera (ja  fa quasi 10 anys), en el ventre de sa mare va tindre problemes que requeriren l’actuació immediata dels metges per a traure’l i salvar-li la vida, i així, el fet d’arribar més prompte de l’esperat, va provocar-li una greu enfermetat que arrastraria de per vida. Els pares, Emili i Ana, lluny d’acovardir-se, l’han estat cuidant durant tots i cadascun dels seus dies d’existència, oferint-li la millor vida que el xiquet podria tindre. I a més a més, son pare li assegurà que encara que ell no poguera pels seus mitjos córrer, el portaria en carro per totes les ciutats que puguera, fent si més no, una distància de gran sacrifici, tractant  així d’alguna manera emular al seu fill en l’esforç que aquest realitza a diari per a poder dur a terme les funcions motrius més elementals.

BANNERS-despedidas

Amb la de París, pare i fill van ja per la cinquena prova: València (en dues ocasions), Sevilla i Barcelona han sigut les ja realitzades. Arnau, gaudeix molt de córrer en son pare, comprovant els ànims de la gent i com escridassen tots al pas del carro amb la bandera pirata. El pes total que arrastra el nostre policia local suma un total de 33 kilos, entre Arnau i el carrro.

Arnau Gorris somriu després de la cursa
Arnau somrient després de completar la cursa / Foto: Emili Gorris
guia comercial alberic
Prem la imatge per accedir a la Guia Comercial d’Alberic i conéixer més informació.

En declaracions per a Albericdigital a propòsit de la cursa de París, Emili ens ha comentat: “este Marató ha sigut més dur del que tenia esperat. Vaig sofrir una lesió durant els entrenaments i no estava del tot bé físicament. A més a més, com que anava amb Arnau i el carro, em van col·locar molt darrere en l’eixida, amb corredors que completen les maratons en 5 hores, i per tractar d’avançar-los vaig tindre prou dificultats

“Veure la cara d’Arnau quan acabem les carreres, és una sensació que m’ompli d’orgull. Resulta molt gratificant per a mi, poder oferir-li estos moments de vida, ja que se mereix això i molt més”

Així i tot, malgrat els entrebancs trobats manifestava “de totes formes ha sigut una altra grata experiència més la que hem viscut. Córrer per París, amb el meu fill, i veure-li la cara quan vam acabar, és una sensació que m’ompli de molt d’orgull i alegria. És molt gratificant per a mi oferir-li estos moments de vida, ja que se mereix això i molt més“. En al·lusió als nous reptes que duu entremans, ens confessa que “vull preparar-me a consciència, baixar de 4 hores amb el carro és un dels meus reptes, i si el calendari m’ho permet, vull fer la Marató d’Atenes l’any que ve“, i per finalitzar, no va perdre l’ocasió per “agraïr-li al meu amic Paco Mestre el gran tacte que ens dispensa a mi i a Arnau. Sempre ha estat al meu costat per a ajudar-me”.

Taller mecánico en Alberic
Tu taller mecánico en Alberic.

 

Comenta desde Facebook
*