Els corredors en l'eixida de la Carrera de La Mona. / Foto: CronoRunner
Els corredors en l'eixida de la Carrera de La Mona. / Foto: CronoRunner

El dissabte va tindre lloc en la localitat de la Ribera Alta la XXIII edició de la Carrera de La Mona, una prova anual organitzada pel Club Ratatletes junt amb el suport de l’Ajuntament d’Alberic. Es van congregar prop de 250 atletes locals i vinguts de tota la comarca, omplint els carrers d’esportistes amb un mateix objectiu: acabar el circuit de 8.200 metres amb la millor marca possible.

Electrodomesticos Antonio Vives

Davall la batuta de Jose Antonio Sanchis, que es va encarregar d’amenitzar la vesprada, es va iniciar la cita amb els primers protagonistes del dia, els xiquets i xiquetes que van participar en les categories inferiors. A les 18:00 hores, els més menuts van iniciar el seu recorregut i van inaugurar la cursa i ja, poc més tard, seguint l’orde per edats, es va donar pas a la resta de jóvens.

Talleres Autodiesel Alberic

La prova reina es va iniciar a les 19:00 hores amb la novetat de que va ser l’alcalde de la població, Toño Carratalá, qui es va encarregar de donar el tret d’eixida. El tumult de corredors va transitar per alguns dels carrers més emblemàtics d’Alberic, en un traçat que en comparació amb l’any passat, va patir lleugeres modificacions. El recorregut, caracteritzat per la seua linealitat, es va completar per tots els participants sense major problema i a més, la disputa dels tres primers llocs, va estar oberta fins als últims metres.

CentreDiaita_731x132

L’atleta de l’Olaso Team Carcaixent, Juan Vidal Ribero, va encapçalar la classificació i va creuar la meta en primera posició amb un temps de 26:54, seguit de Simón Rama (27:01) i Javier Mozos (27:02). La millor notícia per a la població va arribar en la categoria Júnior, on l’esportista local Víctor Martínez Richart (32:28) es va proclamar campió acompanyat d’Iván Miralles (35:36) i Josep Portero (37:10). També va arribar en segon lloc en Senior el veí Aitor Valdivieso (30:01). En femenina, en categoria Senior, Elena Badenes, del Diaiters Team, va ser la primera amb un temps de (35:35), seguida d’Irene Gómez (37:24) i Paula Aviñó (38:15), mentres que en categoria Veterana, M. Ángeles Giménez (37:15) va pujar fins al més alt del podi acompanyada de Carmen Balbastre (37:52) i Natalia Medina (38:03).

Banner_CalsiWash_Maig

Des de l’organització de l’esdeveniment han assegurat que la carrera va ser tot un èxit i que en general, el públic va eixir satisfet d’una prova que ja s’ha convertit en puntera dins dels circuits de la comarca. Destacar que tots els participants, amb la seua inscripció, van rebre una bossa plena d’obsequis, entre els que el panquemado i la camiseta commemorativa, van ser el gran reclam.

Comenta desde Facebook
*