Un camp de cultiu de caqui al nostre poble. / Foto: AlbericDigital
Un camp de cultiu de caqui al nostre poble. / Foto: AlbericDigital

La UNIÓ de Llauradors i Ramaders de la Comunitat Valenciana ha fet una crida per a denunciar que les reduccions fiscals aprovades i que serveixen per a la declaració de la renda d’aquest any, són totalment incongruents i insultants, i creen greus comparatius entre llauradors, segons el seu lloc d’empadronament i cultiu.

Banner_CalsiWash_Maig

L’organització assegurava que en les reduccions fiscals publicades fa una setmana al BOE, (clica este enllaç per a consultar-la directament) el Ministeri d’Hisenda no havia tingut en compte les aportacions del sector agrari valencià i el discriminava tal i com estava fent amb el finançament autonòmic o el Corredor Mediterrani, entre altres qüestions, i que en cas de no ser rectificades i esmenades, LA UNIÓ sol·licitaria que es declare persona non grata a la Comunitat Valenciana al ministre Cristóbal Montoro.

Talleres Autodiesel Alberic

L’agricultura és un sector abocat fonamentalment a l’exportació i que aporta molt al PIB estatal gràcies als enviaments a l’exterior i no obstant això, el Govern central no només no li compensa malgrat estar sumit en una greu crisi de rendibilitat, sinó que ho humilia amb unes reduccions “insultants mitjançant un llistat per ordre alfabètic de localitats totalment aleatori com si fóra els premis de la loteria”, indica el comunicat.

Electrodomesticos Antonio Vives

Davant la informació esmentada, i com que entre altres cultius, es feia referència a la “sort” que havia tingut la localitat pel que fa a les ajudes fiscals del cultiu del caqui, Albericdigital ha contactat amb el Secretari Comarcal d’esta organització, Jose Carlos Martínez, veí d’Alberic: “Tenim un malestar generalitzat. Algunes zones afectades per la pedra sí que s’han vist beneficiades per les ajudes però les castigades per la mosca, com és el cas de la nostra població, no. Està sent un any complicat i més després que amb les okitsu no s’hagen tret quantitats ni per a pagar els costos”.

CentreDiaita_731x132_Recoverd

“Pareix que els diners s’han repartit sense cap tipus de criteri. Quan va ocórrer la riuada d’enguany, ens reunirem de manera extraordinària per a demanar ajudes i entre estes, estava que es realitzara una reducció de mòduls per les inclemències que havíem patit, no obstant això, eixes notificaciones s’envien dels ajuntaments s’envia a Conselleria i estos ho traslladen al Govern i Madrid té l’última paraula de tot. El problema és que en la capital no saben ni com ens posem les sabatilles en la nostra zona“, sentenciava.

Calaluna1

Ara, els principals representants del sector agrari valencià, L’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA) , LA UNIÓ de Llauradors i Cooperatives Agro-alimentàries de la Comunitat Valenciana, han decidit unir les seues forces per a exigir al Ministeri d’Hisenda que rectifique la recent Orde que establix la millora fiscal per a les tributacions de caràcter agrari corresponents a 2016 i incloga en un nou text legislatiu als més de quaranta pobles de la Ribera que, en un o altre cultiu, han sigut exclosos de la rebaixa de mòduls de forma arbitrària i injusta, ja que es tracta d’una de les zones de la Comunitat Valenciana més afectades per esta decisió.

Loren-AutoE-Pitusa

En la carta que els màxims representants del sector agrari valencià dirigixen als responsables polítics dels departaments del Govern central i autonòmic ja citats, s’inclou com a document adjunt una completa relació dels municipis i cultius discriminats de la comarca.

Comenta desde Facebook
*