Alberic sí que formarà part de les reduccions fiscals en cítrics i caqui. / Foto: AlbericDigital
Alberic sí que formarà part de les reduccions fiscals en cítrics i caqui. / Foto: AlbericDigital

La localitat de la Ribera Alta era una de les poques poblacions de la zona que s’havia quedat fora de l’Orde que establix la millora fiscal per a les tributacions de caràcter agrari corresponents a 2016. Davant d’això, la Unió de Llauradors i Ramaders de la Comunitat Valenciana va emetre una crida que ha tingut el seu efecte. Tal com va arreplegar este periòdic, des de l’organització es van mobilitzar per a denunciar que les reduccions fiscals aprovades en un primer moment eren totalment incongruents i insultants. Així mateix, es va arribar a plantejar que en el cas de que no foren rectificades, es declarara persona non grata a la Comunitat Valenciana al ministre Cristóbal Montoro.

Talleres Autodiesel Alberic

Ara, tots els municipis de la comarca es beneficiaran finalment de la rebaixa de mòduls agraris per circumstàncies excepcionals en el camp, segons la nova Orde ministerial publicada la passada setmana. La nova resolució inclou les zones afectades per les inclemències meteorològiques de l’última campanya -de la sequera es va passar a unes intenses i repetides precipitacions en els mesos de novembre i desembre, en alguns casos acompanyades de pedra- tant en el caqui com en els cítrics.

Loren-AutoE-Pitusa

L’orde del 4 de maig únicament preveia reduccions fiscals en el cas del caqui a Turís, Alcàntera, Antella, Càrcer i Sellent, on el tipus quedava en el 0,26; a Cotes, Llombai, Favara i Llaurí (0,13) i en Real i Montroi (0,19). La nova resolució inclou la resta de municipis de la Ribera on el mòdul passarà de 0,37 a 0,29.

Forqueta-Mosset-Calsiwash

Pel que fa als cítrics, la primera orde deixava fora a dotze localitats de la Ribera mentres que en les altres 35 abaixava el mòdul al 0,18 en la gran majoria i fins a un 0,09 en els casos d’Alginet i Real. Els municipis que no apareixien en la primera resolució s’han inclòs en esta segona, que incorpora tota la província, i en els mateixos, la rebaixa aplicada farà que el mòdul passe del 0,26 al 0,20.

Comenta desde Facebook
*