Vehicles Híbrids de la Policia Local d'Alberic
El Cap de policia junt als Oficials i els vehicles híbrids. / Imatge: Ajuntament d'Alberic

La Policia Local Alberic ja compta amb els nous vehicles híbrids, que completen una flota reforçada en els últims anys amb cotxes que cuiden el medi ambient i que han permès a la localitat riberenca ser en una dels primeres a nivell valencià a comptar amb un servei policial que patrulla els carrers amb un dany mínim a la naturalesa. L’aposta, a més, es va veu reforçada amb un important estalvi, ja que l’ajuntament ha pogut reduir la factura de despesa en gasolina en més d’un 70%.

Fabrica de Sofas Confortienda / TPC Comunicación

Ara el cos policial ha rebut un vehicle tot terreny híbrid de gasolina i elèctric. Està dotat d’un pont de senyalització, amb tecnologia Spectralux de leds, d’un sol nivell. Porta a més altaveu, micròfon per a megafonia, botonera Can Bus i un remolc per a transport d’animals. També s’ha rebut un camió de propulsió híbrida i una furgoneta elèctrica per a ús del personal del magatzem municipal. “Volem ser un exemple per a la societat, avançar-nos a les necessitats i reclamacions dels nostres veïns i veïnes. Alberic és ja un referent de la sostenibilitat, tant mediambiental com econòmica, ja que la reducció de la contaminació va aparellada al descens del que el consistori gasta en combustible. La proposta és redona i per tant no podem fer una altra cosa que redundar en els pròxims anys. És la línia a seguir”, argumenta l’alcalde de la localitat, Toño Carratalá.

BRUTO-LOREN-MANOLO

Alberic va aconseguir reduir enguany un 70% la seua despesa en combustible després de renovar la flota de vehicles municipals amb diversos cotxes i furgonetes elèctriques o mixtes, és a dir, de combustió repartida entre electricitat i gasoil. L’aposta de l’equip de govern de Ciutadans per Alberic i el PSPV-PSOE ha permès que la partida reservada per a aquest concepte (la despesa en combustible) es reduïsca en el pressupost actual en al voltant de 20.000 euros en 2016 a 6.000 en 2017, o el que és el mateix, quasi 1.000 euros al mes d’estalvi. L’executiu local emmarca l’adquisició dels vehicles híbrids dins d’un pla més ampli denominat “Alberic Sostenible” en el qual també s’introdueixen diverses iniciatives que afecten als veïns i veïnes, cas de peatonalització o creixement de les zones per a vianants del casc urbà, la subvenció de l’adquisició de bicicletes i vehicles elèctrics per part de la ciutadania o les revisions policials per a assegurar els adequats nivells contaminants en els utilitaris dels veïns.

Vehicles-hibrids-policia-local-Alberic-patrullen-ja-en-Alberic
L’alcalde Toño cedint les claus al Cap de policia junt amb el regidor de seguretat. / Imatge: Ajuntament d’Alberic

Els vehicles de la Policia Local d’Alberic també compten amb desfibril·ladors semiautomàtics per a evitar parades cardíaques o morts sobtades, la principal causa de mort a Europa. Prop d’una trentena de treballadors municipals van completar recentment un curs de formació per a saber utilitzar els desfibril·ladors en moments de risc.

Comenta desde Facebook
*