La SUM Alberic guanya el Certamen Internacional de Bandes 'Ciutat de València'. / Foto: Jose Vte Mateu Lledó
La SUM Alberic guanya el Certamen Internacional de Bandes 'Ciutat de València'. / Foto: Jose Vte Mateu Lledó

La Societat Unió Musical d’Alberic, amb un total de 371,5 punts, va resultar guanyadora de la Secció d’Honor del Certament Internacional de Bandes ‘Ciutat de València 2017’. El Palau de la Música va vibrar amb les obres que va interpretar la banda de la localitat, tant la de caràcter obligat, Scylla del valencià Francisco Zacarés, com Encuentros de José R. Pascual Villaplana, pasdoble que estava fora de concurs, i la lliure, Wine-Dark Sea de John Mackey. “Portàvem barallant per açò des del 2007. Enguany es donaven totes les condicions per a competir i decidirem aventurar-nos. Al final, el treball ha donat els seus fruits i la veritat és que l’actuació va ser impressionant“, assegurava el mestre Daniel Ferrero.

Forqueta-Mosset-Calsiwash

En esta 131a edició del CIBM, la SUM Alberic es va emportar el premi gros, el de la Secció d’Honor, que està dotat amb un total de 9.000 euros, i ho va fer amb claredat després d’imposar-se a la Banda Simfònica Cercle Catòlic de Torrent, segona amb 331,5 punts, i a la Societat Musical d’Alboraia, tercera després de sumar 292 unitats. “Guanyar en la màxima categoria no és qualsevol cosa. Vaig sentir molta alegria quan vaig escoltar que érem els campions. Primer vaig pensar en Quique Alonso, perquè era el seu somni i portava lluitant per ell molt de temps, després en tots i cada un dels músics, i finalment, en el poble. Va ser un moment inoblidable i el premi a setmanes i setmanes de dur treball i esforç”, declarava.

BRUTO-LOREN-MANOLO

Precisament, Quique Alonso, president de la SUM Alberic i peça clau de l’entitat musical, va ser una de les figures més aclamades de la nit del diumenge. “Este fet és un motiu d’orgull molt gran. El camí per a arribar fins ací ha sigut molt llarg però ha valgut la pena. Ara, cal seguir endavant per mantindre esta estructura, que no és fàcil amb els recursos que tenim, i continuar progressant. A priori, el futur és molt bo. En el municipi tenim una gran banda de música”, manifestava el representant a este periòdic.

CentreDiaita_731x132

L’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat per la regidora de Cultura, Glòria Tello, va entregar el guardó a la formació musical de la localitat, en un acte en què també va assistir el director del Palau, Vicent Ros, i el secretari autonòmic de Cultura, Albert Girona. Així mateix, també va haver un desplaçament massiu de veïns d’Alberic, entre els que va estar l’alcalde, Toño Carratalá, i diversos membres de la corporació municipal. “Quan va acabar la interpretació de l’obra lliure va ser molt bonic veure com va esclatar el públic. L’ovació va ser molt sonora. Va ser un d’eixos moments que se’t queden guardats per a tota la vida”, afirmava Ferrero. “Ens sentírem molt abrigats des del primer moment. El suport en el Palau i la posterior recepció en el poble van ser increïbles”, continuava Quique.

Els actes de la jornada dominical van concloure, abans de l’entrega de premis, amb l’actuació de la Municipal de València, que també va mostrar el seu gran nivell interpretant les obres de Jardí del Túria, de Fernando Bonet, així com Spartacus, d’Aram Khachaturian. A Alberic, les celebracions es van allargar fins a la matinada després de que el poble acudira a rebre els protagonistes entre abraços i aplaudiments. “Ara toca descansar uns dies i assimilar que el que hem aconseguit és algo històric. Prompte tenim el concert de Sant Llorenç i cal continuar treballant. L’objectiu és mantindre el nivell mostrat, no baixar la guàrdia i intentar continuar recollint èxits”, sentenciaven ambdós.

Imatges de la galeria cedides per: Jose Vte Mateu Lledó, Mª José Guillem, SUM Alberic i Albericdigital.

Comenta desde Facebook
*