Alberic activarà un pla d'ajudes per a nous autònoms. / Foto: Ajuntament d'Alberic
Alberic activarà un pla d'ajudes per a nous autònoms. / Foto: Ajuntament d'Alberic

Els membres de l’Ajuntament d’Alberic han iniciat una sèrie de visites als comerços i empreses de la localitat amb l’objectiu de conéixer les seues necessitats i saber la situació real de la creació d’ocupació en el municipi. En els últims dos anys s’ha aconseguit fer descendir el percentatge de desocupats en tres punts percentuals, amb la creació de més de cent llocs de treball directe. Sobretot per la conseqüència de l’arribada d’empreses, efecte que es podria veure reactivat amb el desenrotllament definitiu del conegut com a polígon industrial de Vidal, on està previst que prenga forma un dels centres logístics més grans d’Europa.

Dins d’un pla estructural, l’equip de govern durà a terme un pla d’inversió amb ajudes econòmiques directes a nous treballadors autònoms per a continuar reduint la desocupació i recolzar noves iniciatives empresarials en la localitat. A pesar que s’assumix que la creació de llocs de treball està en mans d’administracions superiors amb pressupostos més significatius, el consistori vol mostrar així el seu suport al sector i actuar contra una de les majors preocupacions de la societat, la falta de possibilitats laborals.

La primera de les visites es va produir a les noves instal·lacions de Madremía, la companyia especialitzada en l’exportació agrícola. Madremía s’ha convertit en pocs mesos en una de les empreses més puixants de la localitat, amb exportacions de fruita (sobretot taronges i caquis) a països de tota Europa i també del Golf Pèrsic, Àsia o Amèrica. Per les noves necessitats creades pel mercat entorn de la taronja amb fulla i la creixent demanda del caqui es van ampliar recentment les instal·lacions que la companyia té des de fa dècades en Canals fins a arribar als 14.000 metres quadrats. En l’actualitat, ja amb la tercera generació familiar immersa en el negoci, continua una evolució constant, adquirint noves instal·lacions com el centre logístic d’Alberic de 28.000 metres quadrats, on oferix treball temporal i també fixe a desenes de persones.

L’aposta de l’ajuntament pel sector comercial també es va veure reflectida amb la celebració d’una fira del comerç i l’empresariat local que en la que van participar més de quatre desenes d’establiments i que va congregar a centenars de persones de tota la comarca. L’èxit de la iniciativa assegura, segons el regidor de Comerç, David García, la celebració l’any que ve.

Comenta desde Facebook
*