Salvador Crespo i Lucía Alberola s’imposen en la XXIV Volta a Peu d’Alberic

La Carrera de la Mona va reunir a quasi 1.000 atletes en una edició marcada pel canvi de traçat

Salvador Crespo i Lucía Alberola s'imposen en la XXIV Volta a Peu d’Alberic. / Foto: CronoRunner
Salvador Crespo i Lucía Alberola s'imposen en la XXIV Volta a Peu d’Alberic. / Foto: CronoRunner

La XXIV Volta a Peu d’Alberic, més coneguda com la Carrera de la Mona, i enquadrada dins del Circuit Caixa Popular Ribera del Xúquer, va reunir a quasi 1.000 atletes entre xiquets i majors. Una edició històrica, organitzada per Ratatletes i l’Ajuntament d’Alberic, en la que la principal novetat va estar en el canvi de traçat (8,5 quilòmetres), convertint al paratge natural de La Muntanyeta en principal protagonista.

Els primers protagonistes del dissabte, van ser els Benjamins que van participar en les categories inferiors. A les 18,00 hores, van iniciar el seu recorregut i van inaugurar la cursa, per a més tard i per ordre d’edat, anar donant pas a la resta de joves (Alevins, Infantils i Cadets).

En la prova absoluta, que es va iniciar a les 19,00 hores, Salvador Crespo, del Crespo Runners, va aconseguir el primer lloc amb un temps de 27 minuts i 55 segons, seguit d’Alejandro Tormo, del Riberfire i RickySporTeam, amb un registre de 28 minuts i 15 segons, i José Luis Almiñana, del Almirunning Cullera, amb una marca de 28 minuts i 16 segons. En la categoria femenina, Lucia Alberola, del Crespo Runners, es va imposar a Sandra Pla (35:46), del Caixa Rural Algemesí, i Aurora Piqueres (36:02), del Riberfire i RickySporTeam, després de completar la prova en 33 minuts i 28 segons.

En Júnior Masculí, Joan Matoses, del Crespo Runners, va quedar primer per davant de Víctor Martínez, del Riberfire i RickySporTeam, i Migue Arocas, del mateix club. En Júnor Femení, Alina Teodora, del C.I. La Porte Fresca, es va alçar amb la primera posició, seguida de Roser Roig, del Caixa Rural Algemesí, i Esmeralda Hervás, també del combinat algemesinenc. En Sènior Masculí, el podi el va signar Álex Rodríguez, del Olaso Team Carcaixent, juntament amb Simón Rama, del Riberfire i RickySporTeam, i Querubí Estarlich, del Al Trot Guadassuar. Mentre que, en Sènior Femenina, es va repetir l’ordre de l’absoluta, amb Lucia Alberola, Sandra Pla i Aurora Piqueres.

Anunciar-se en Albericdigital

En l’apartat local, el jove Víctor Martínez, del Riberfire i RickySporTeam, i Andrea Meseguer, del Diaiters Team, van ser els més ràpids de tots els veïns i veïnes d’Alberic inscrits en la prova. Al final, la cita esportiva va transcórrer sense problemes i tots els participants van completar els prop de 8,5 quilòmetres de distància sense majors incidències. Com a recompensa, es van portar una motxilla del corredor, amb un “panquemado” i altres obsequis dels patrocinadors. Per a consultar la resta de resultats, poden fer click ací: (http://www.cronorunner.com/resultadosEvento.php?mod=1087)

Comenta desde Facebook