Evaristo García, nou president de la Junta Local Fallera d'Alberic. / Ajuntament d'Alberic
Evaristo García, nou president de la Junta Local Fallera d'Alberic. / Ajuntament d'Alberic

Evaristo García va ser triat per unanimitat com a nou president de la Junta Local Fallera d’Alberic. Era l’únic candidat que es va presentar després de la renúncia d’Agustí Benavent, que ha estat quatre anys en el càrrec, i la seua designació va comptar amb el beneplàcit de la Comissió Local Fallera, El Corral, l’Amistat, Lo Millor, El Fallo i Verge de l’Assumpció. “Tenia il·lusió i ganes d’arribar fins ací. El dia de les votacions estava nerviós pel que pogueren decidir les falles. Al final, tot es va resoldre molt bé i la veritat és que estic molt content”, va assegurar Evaristo.

Amb més de vint-i-cinc anys com a faller, dos en la falla El Corral i la resta en l’Amistat, de la qual va ser fundador, García ja havia sigut president de la JLF entre 2007 i 2009. Actualment, ocupava el càrrec de vicepresident de la JLF d’Alberic i ara pren el relleu de Benavent, qui es va acomiadar entre aplaudiments i una sonora ovació juntament amb Maria José Benavent, secretària de la JLF. “La meua intenció és apostar per la continuïtat. En els últims anys s’ha fet un gran treball i volem seguir en eixa línia. De fet, anem a elaborar un projecte per a créixer de la mà de tots els fallers i falleres d’Alberic i demostrar la raó per la qual aquesta festa és Patrimoni Immaterial de la Humanitat”.

Per a fer realitat els seus plans, el nou president estarà acompanyat per un grup que combina experiència i joventut. Els vicepresidents són Josep Grima, Maite Bolinches, Óscar Sevilla, Vladimir Cogollos i María Bru. La secretària és Encarna Martínez i la vicesecretària Ainoa Ortega. La tresorera és Desirée Bolinches, la delegada d’incidències és Alba Martínez i la de festejos, Ana Rey. Com a vocals també estan Iván Conde, Alberto Guillem, Fran Aullana, José Pérez, Aitana Gimeno, Carmen Humanes, Carme Cogollos, Carlos Pi, Getsamí Ruiz i J. Alberto Miralles.

Un llegat que culmina amb la creació de la fallera major

Agustí Benavent diu adéu després d’estar vuit anys vinculat a la JLF, quatre d’ells com a president. Amb la seua entrada, el col·lectiu va reforçar la seua aposta per les festes del foc. No obstant, el seu pas sempre estarà marcat per impulsar la creació de la figura de la Fallera Major d’Alberic. “La meua etapa ha sigut molt positiva. S’han fet molts canvis i la gent, en general, està contenta. El més important és que sempre hem lluitat per caminar tots junts i eixa unificació, baix el meu punt de vista, s’ha aconseguit. Si m’he de quedar amb alguna cosa, és amb tota la gent de la JLF que m’ha recolzat en tot aquest temps i ha estat al meu costat. També amb l’ajuntament i l’edil de Cultura, Josep Puig, que han fet molt pel món de les falles. A Evaristo li desitge que tinga molta sort i paciència. És important que escolten a la gent”, va finalitzar Benavent.

Evaristo Garcia, al centre de la imatge amb faixa groga. / Foto: AlbericDigital
Evaristo Garcia, al centre de la imatge amb faixa groga. / Foto: AlbericDigital
Comenta desde Facebook
*