menjar sa centres escolars

Un total de 76 centres escolars i més de 14.000 alumnes de la Ribera han participat en la campanya A menjar sa! que fomentava el consum de fruites i hortalisses entre l’alumnat d’educació infantil i primària dels centres escolars de la Comunitat Valenciana. La llista completa de centres i el material pedagògic es pot consultar en la pàgina web www.agroviva.org

guia comercial Alberic
Visita la Guia Comercial d’Alberic més completa (punxa en la imatge)

Alhora que s’ha efectuat un repartiment de fruites i hortalisses de proximitat i temporada; en fresc i quarta gamma, s’han dut a terme també mesures d’acompanyament per a fomentar el consum i coneixement de les fruites i hortalisses.
Entre aquestes activitats es trobava la impartició de 27 tallers a la comarca relacionats amb la temporalitat de les fruites i hortalisses del nostre territori. El taller consistia a muntar per part de l’alumnat un calendari de temporada de fruites i hortalisses de la nostra terra, qui es repartia en grups per a reconèixer la fruita o hortalissa mitjançant la realització de preguntes sobre les seues característiques: color, olor, sabor, forma, la manera de menjar-ho, la seua biologia, la seua utilització en la societat, etc.
Amb aquesta dinàmica, el conjunt de l’aula coneixia altres característiques del producte, treballava en grup i cooperava per a endevinar el producte triat. A més, se situava cada producte en la seua temporada, ací a la Comunitat Valenciana, i s’incloïen productes desconeguts per a la majoria de l’alumnat, però arrelats en la nostra història.

comercios alberic

També es lliurava material de suport que l’alumnat podia portar-se posteriorment a casa. Entre altres coses hi havia díptics informatius amb la inclusió d’un calendari de productes de temporada i un vocabulari de les fruites i hortalisses amb el seu nom en castellà, valencià i anglès i retallables amb fruites i hortalisses de temporada i jocs perquè els menors pugueren reconèixer-les de forma fàcil. 
La campanya ha estat desenvolupada pel Institut Valencià d’Investigació i Formació Agroambiental (IVIFA) -fundació creada per LA UNIÓ de Llauradors-, i s’emmarcava dins del programa de distribució de fruites i hortalisses a la Comunitat Valenciana per a aquest curs escolar 2017-2018, dirigida a l’alumnat d’aquells centres escolars que van sol·licitar en el seu moment expressament adherir-se.

Slider

El programa ha estat finançat amb fons públics provinents de la Unió Europea, del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació i de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural. L’objectiu principal és el foment del consum de fruites i hortalisses en l’alumnat d’edats primerenques, així com millorar els seus hàbits cap al consum de productes més saludables i, al mateix temps, conscienciar als menors de la importància de consumir productes locals i produïts mitjançant fórmules mediambientalment sostenibles i respectuoses amb el medi ambient, pretenent-se implicar també a pares, mares i educadors.

Contacte per a més informació: Betlem Albero, coordinadora programa consum fruites i hortalisses (687 33 52 35)

Si voleu descarregar part del material impartit per a que els vostres xiquets/es puguen jugar amb retallables de fruïtes i hortalisses, presiona 👉  sobre este enllaç.

 

Comenta desde Facebook
*