Ha arribat el moment de mostrar-vos un treball que teniem pendent. En aquesta secció, algunes de les fotos antigues d’Alberic que anirem pujant al web, de ben segur que ja han sigut visualitzades per quasi totes les veïnes i veïns del poble, però voliem afegir una nova experiència. Açò és, ens agradaria que comprovareu, de manera interactiva i fàcil, el pas del temps o, millor dit, el abans i el després en Alberic 👉 a través de fotografies antigues, posarem la seua homònima, però, de l’actualitat.

Calle Barcas en Alberic
En aquesta ocasió, hem utilitzat una foto de la coneguda antigament com a Calle Barcas, la qual va rebre el mateix nom degut a que els veïns que que volien creuar el riu cap a Villanova de Castelló, havien de passar per aquest punt per arribar a l’embarcador, ja que en aquella època practicament el que és hui carrer Poeta Badenes i Huertas eren els afores del poble.

Nota: per comprovar les diferències de l’abans i l’actualitat, heu de desplaçar la barra vertical cap a un costat i l’altre, de manera que es visualitzarà alternativament una fotografia o l’altra.

ℹ Com a dada curiosa, facilitada per Alfons Alborch, que també podriem afegir és que al domicili situat més amunt d’ixe lloc, concretament al costat del garaig on hui en dia es guarden vehicles, durant els anys 70, va haver-hi una escola ja que El Convent va estar inhabilitat un temps. Allí s’impartien fins a cinc classes de diferens graus de primària durant almenys dos o tres cursos. D’alli, la van desplaçar fins al que hui és el casal de la Falla El Corral al carrer Pescaderia, i d’allí, a l’Esperit Sant, fins que el mateix Convent tornà a ser condicionat despres de la riuada del 82.

Slider

📸 La foto antiga pertany a la pàgina de facebook Alberic en Imatges.

Comenta desde Facebook