nit del meló en alberic
L'alcalde, la regina de fira i la regidora de Festes.

Allò que inicialment, fa ja un bon grapat de dècades començà sent una sana competició entre llauradors que conreaven melons, és tota una tradició consolidada en Alberic, i una de les nits més especials de l’estiu. La nit del meló, en aquesta edició del 2018 va tornar a congregar a centenars de veïns i veïnes a la Plaça de la Constitució per celebrar un sopar en honor al patró del poble, Sant Llorenç.

nit del melo Alberic
Aspecte que lluïa anit la plaça.

Concurs de farolets
I la nit del meló d’Alberic no s’entendria si abans no es duguera a terme igualment, de vesprada i per als més menuts del poble, el concurs previ de farolets, on els xiquets i xiquetes treballen la seua imaginació per convertir un meló d’alger de tamany menut en autèntiques obres d’art.

Sofas en Alberic
Conoce todos nuestros sofás pulsando en la imagen.

El concurs estava dividit en dos categories, els farolets que duien fets desde casa per una banda, i per l’altra, l’Ajuntament va preparar diverses taules a Lo Finet de la plaça en les quals els més menuts anaven passant d’una cap altra per completar el laboriós procés des del meló inicial fins el resultat final.

farolets de la nit del meló Alberic
Les taules on s’elaboraven els farolets.
Slider

Amenaça de pluja
Durant tota la vesprada d’ahir la celebració va estar condicionada a que l’oratge la permetera, doncs s’acostava cap a Alberic una tronada que amenaçava en descarregar gran quantitat de pluja, de la mateixa manera que ja havia ocorregut el dia d’abans. El sopar va poder iniciar-se amb normalitat a l’hora prevista, però al voltant de les 11 de la nit, van començar a caure les primeres gotes que feia presagiar el pitjor. Alguns comensals començaren a obrir els paraigües amb ganes de mantindre’s a taula per rematar la nit.

nit del melo Alberic

Fins i tot, l’espectacle previst, i que era novetat respecte d’altres anys, es va iniciar de la mà del ja conegut per tots els alberiquenys Carles Chova i en donar pas a l’humorista que ja va tindre un formidable èxit i acceptació durant les passades festes de Sant Joan, Oscar Tramoyeres, la pluja va agafar força i els organitzadors després d’uns minuts d’incertesa, optaren per avançar l’entrada dels melons a la plaça i començar a repartir-los abans de l’hora prevista.

nit del melo Alberic
Els melons els portaren amb dos carros

Vicent Pantaló, micròfon en mà, va agraïr a tots els assistents que acudiren a la plaça per celebrar una nova edició d’esta nit d’estiu tan especial en Alberic, malgrat les inclemències del temps, també a l’empresa Madremia que cedia els melons per a aquelles veïnes i veïns que volgueren degustar-lo. I després del breu parlament, l’alcalde Toño Carratalà, junt a la Regina de Fira Belén Flores i Nuria Salom com a regidora de festes, van procedir a realitzar les primeres tallades per a tots els assistents.

La pluja, al voltant de la mitjanit ja havia cesat, i els assistents van poder completar la nit i menjar-se tranquilament les tallades de meló a les taules, reiniciant-se també l’espectacle que havia començat.
Ara, dins dels actes previstos d’estes festes que es celebren en honor a Sant Llorenç, patró d’Alberic, el pròxim divendres 10, dia del patró, es celebrarà a les 19:30 una Missa solemne a l’església de Sant Llorenç, amb la seua posterior processó que transcorrerà, segons està previst per: Plaça Constitució, carrers Hospital, Olivera, Sèquia, Sant Vicent, Mestre Magenti, Sant Llorenç, Sant Antoni, Rafael Comenge i acabant de nou a la plaça.

Comenta desde Facebook
*