El col·legi La Milagrosa d’Alberic commemora el Dia de l’Alzheimer

En 'lo finet' els joves han procedit a la lectura d'un manifest, reivindicant la importància de l'amor per a combatre aquesta dolència

alumnes-milagrosa-conmemoren-dia-alzheimer-en-alberic
La Milagrosa commemora el dia Alzheimer | Foto: V.Tafaner

Els alumnes de La Milagrosa d’Alberic, en col·laboració amb l’Associació Ànima i la Residència La Milagrosa, han commemorat aquest matí el Dia de l’Alzheimer. Han volgut sumar les seues forces i sensibilitzar a la ciutadania sobre una malaltia que ja afecta a més de 4,5 milions de persones a Espanya.

L’acte, que s’emmarca dins d’una campanya d’educació sanitària dirigida a promoure la prevenció d’aquesta patologia, ha estat protagonitzat pels xiquets i xiquetes del centre educatiu, que han desfilat fins a la plaça de la Constitució guiats per una pancarta amb el lema “Tu no t’oblides d’ells”.

milagrosa-alzheimer-cartell
El cartell que duien els alumnes. | Foto: V.Tafaner

Una vegada allí, els joves han procedit a la lectura d’un manifest, en el que han reivindicat la importància de l’amor per a combatre aquesta dolència. “Demanem que siguem conscients que la millor cura de l’Alzheimer és l’afecte, perquè la demència ens podrà esborrar els records o la memòria, però mai els sentiments”, han apuntat.
Tot seguit i després de les intervencions de diversos majors, el vicepresident d’Ànima, Óscar Cerveró, i l’alcalde d’Alberic, Toño Carratalá, el cel s’ha tenyit de color morat amb la solta de més de cinquanta globus com a símbol d’esperança.

milagrosa-alzheimer-alcalde
L’alcalde d’Alberic dirigint unes paraules als presents. | Foto: V.Tafaner
milagrosa-dia-alzheimer-alberic
El vicepresident de l’Associació Ànima. | Foto: V.Tafaner

Programa “Vivint, convivint”
Els ancians de la Residència La Milagrosa comparteixen temps amb els alumnes del centre escolar. Intercanvien coneixements i, al mateix temps, s’enforteixen entre ells. Tot en una iniciativa pionera dirigida a fomentar la comunicació entre majors i xicotets. Una lliçó intergeneracional que es resumeix en quatre tallers: estimulació cognitiva, noves tecnologies, educació física i contacontes.
A través de la dinàmica es percep la màgica combinació entre l’ensenyament de valors, com la paciència i la solidaritat per part dels que ja estan al final del camí, i el regal de l’energia i la curiositat permanent dels que han començat a recórrer-ho i semblen posseïdors de totes les preguntes.

milagrosa-alzheimer-soltada-de-globus
Els alumnes de La Milagrosa soltant els globus d’esperança | Foto: V.Tafaner

És per açò que, amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer, els joves també han dedicat unes emotives paraules als majors. “Hem après que l’Alzheimer esborra records i memòria, però mai emocions. Hui són ells, demà pots ser tu. No els portem cap cura, però en cada visita sí els fem més feliços, perquè els portem la millor medicina, la de l’afecte, la de la tendresa, la de l’escolta i la comprensió. Tant de bo escoles, associacions i persones es sumen a la nostra iniciativa. No volem que es quede sols a Alberic. Tenim esperança en un futur millor”, van sentenciar.

Comenta desde Facebook