fallera-major-alberic-2019

El passat divendres 5 d’octubre, el Saló de Plens de l’Ajuntament d’Alberic va acollir l’acte d’Acomiadament de la Fallera Major d’Alberic de 2018, Mª José González i Monzó, i la Proclamació de la Fallera Major d’Alberic de 2019, Gloria Signes i Hervás.

Amb el Saló Noble del Consitori ple de gom a gom, i amb la presència de regidors i membres del mateix, membres de les associacions culturals i esportives locals, falleres i fallers de les distintes comissions de la població, representacions de les Juntes locals Falleres de Carlet i Algemesí, familiars, amics i veïns, va albergar per primera vegada l’acomiadament de la Fallera Major de la població de 2018 i per segona la proclamació de la Fallera Major de la població de 2019.

En la mesa presidencial es trobaven l’alcalde, Toño Carratalà, el regidor de Falles, Josep Puig, el president de la Junta Local Fallera, Evaristo García i la Fallera Major de 2018, Mª José González.
La gala va començar sol·licitant el conductor de l’esdeveniment que s’acostaren a l’estrada les components de la Cort d’Honor de 2019 i que ocuparen el seu lloc a la sala.
La Cort d’Honor està composta enguany per les falleres Noelia Cháfer i García, Laura González i Pascual, Elisabeth Albentosa i Ferrer i Imma Álvarez i Ortega, que van ser rebudes al peu de la tarima per les personalitats que presidien.

proclamació fallera major alberic 2019
Fallera Major 2018, amb una membre de la seua Cort. | Foto: Sveta Dnk

A continuació es va reclamar a l’entarimat la que seria proclamada en este acte Fallera Major d’Alberic 2019, Gloria Signes i Hervás, la qual va ser rebuda també per les quatre personalitats que dirigien la cerimònia. Completada ja la mesa presidencial, el regidor de Falles, Josep Puig, va prendre la paraula dedicant-li unes paraules a la Fallera Major ixent. A continuació, Mª José González va col·locar un corbatí recordatori del seu regnat a l’estendard de la Junta Local Fallera, per a després prendre la paraula i molt emocionada es va acomiadar de les autoritats, fallers, falleres, veïnes i veïns de la població, després d’haver ocupat el càrrec de Fallera Major d’Alberic, que tan dignament ha representat durant l’exercici faller que ara acaba.

alberic informa
Per contactar, envia un correu electrònic a albericinforma@gmail.com

Després d’un breu preàmbul d’entrada del dirigent de la gala sobre la proclamació que en breus moments tindria lloc, va procedir a donar la paraula al president de l’acte, l’alcalde Toño Carratalà, que va començar la seua primera al·locució dirigint-se a tots els presents de la manera següent:

proclamació fallera major alberic 2019
L’alcalde d’Alberic fent-li la pregunta a l’aspirant. | Foto: Sveta Dnk

“Sr. Regidor de Falles, Sr. President de la Junta Local Fallera, companys de la Corporació Municipal, Reina de la Fira i Festes, Juntes locals Falleres d’Algemesí i Carlet, i que hui ens acompanyeu, Comissions Falleres, senyores i senyors, tal com mana el nostre reglament, abans de proclamar la candidata com a Fallera Major, cal anomenar-la com a tal, per la qual cosa li pregunte”, i mirant la candidata li va dir:

Gloria Signes i Hervás, accepta vostè ser la Fallera Major d’Alberic per a l’exercici següent i es compromet a complir amb les obligacions del càrrec de Fallera Major d’Alberic”

Accepte”, va respondre l’aspirant.

Així, tot seguit l’alcalde va manifestar:

“Una vegada nominada com a Fallera Major, anem ara sí, amb el solemne acte de la Proclamació

ver peugeot rifter

A partir d’este moment l‘alcalde es va posar dret, igual que les persones que presidien la cerimònia i va pronunciar les paraules següents:

“Poble d’Alberic, Falleres i Fallers, en virtut de les atribucions que em confereix el vigent reglament, i a proposta de la Junta Local Fallera, vinc a Anomenar i Proclamar, en nom del poble d’Alberic, i en el meu propi, Fallera Major d’Alberic per a l’any 2019, a Gloria Signes i Hervás”.

proclamacio-fallera-major-alberic-2019 (2)
Gloria, una vegada acceptat convertir-se en Fallera Major d’Alberic 2019 | Foto: Sveta Dnk

Acabat este emotiu i protocol·lari moment, l’alcalde li va lliurar un ram de flors i li va fer donació de l’Acta de Nomenament i Proclamació. Després Carratalà li va cedir la paraula a l recient proclamada Fallera Major.

A continuació, Gloria Signes i Hervás va pronunciar unes breus però afectives paraules.

Acabades les paraules de la Fallera Major d’Alberic 2019, l’alcalde va passar la paraula al President de la Junta Local Fallera, Evaristo García i Navarro, que es va dirigir a la resta de components de la mesa presidencial i també als assistents a l’acte, pronunciant una sensible al·locució.

sofas de fabrica en Alberic
Pincha sobre la imagen para conocer más detalles a cerca de ConfortiendaSofás de Fábrica.

Finalment, amb un discurs vibrant, va tancar el torn de parlaments, l’alcalde, Toño Carratalà.

La gala finalitzà donant pas als himnes d’Alberic i de la Comunitat Valenciana.

proclamacio fallera major alberic 2019
President de la JLF acompanyat de les Falleres Majors | Foto: Sveta Dnk

Després, tots van poder gaudir d’un vi d’honor, servit en la plaça de la Constitució, a les portes de l’Ajuntament.

Comenta desde Facebook
*