el-temps-en-alberic-octubre

Oratge asolellat, estable i amb un lleuger fluxe de vent de ponent és el que teniem per acomiadar la primera quinzena del mes d’octubre que s’ha comportar relativament bé llevat d’alguns dies puntuals, alguns ruixats anecdòtics i una baixada de temperatures fa uns dies, però que han tornar a ascendir.

compra tu peugeot Rifter en Alberic
Tu Peugeot Rifter en Talleres Mestre Alberic
Després de diferents esglais com les fortes inundacions de l’illa de Mallorca primer i de l’Huracà Lesli posteriorment (sobretot a Catalunya), hem de comentar que tot i haver sigut tranquil l’oratge a la nostra zona no deixem de recordar que ens trobem a la tardor i que tenim històries, anècdotes, efemèrides, records, hemeroteca i infinitat d’escrits sobre este mes d’octubre i el seu peculiar clima junt amb el seu comportament a la nostra comarca des de temps immemorials.
Hem encetat una setmana que sembla des de fa dies pot vindre moguda a partir del dijous amb el despenjament d’un embossament d’aire fred en altura i que pot quedar aïllat a la nostra zona. Esta Depressió Aïllada en Nivells Alts (D.A.N.A)  o popularment “Gota Freda” sembla vindre acompanyada amb vents de llarg recorregut marítim i podria quedar estacionària a la nostra zona, el que la convertiria en una situació perillosa per els grans acumulats de precipitació que pot arribar a deixar-nos. Des de Meteo Alberic volem evitar el sensacionalisme i catastrofisme d’esta situació que tenim a la vista i que pot donar que parlar.
Els principals models meteorològics, l’americà i l’europeu semblen possar-se d’acord amb este panorama, però sempre recordar que depenent de la posició de la Gota Freda pot variar la intensitat i la persistencia de la pluja tan sols 100 quilòmetres amunt o avall. Açò començaria ja este mateix dijous i podent allargar-se fins al dissabte o diumenge.
Des de ja ahir, teniem el cel barrejat amb nuvolositat de tipus alt (cirros) i alguns núvols lenticulars que podrien donar a entendre el canvi d’oratge, el vent ha bufat de ponent i el mercuri no va estar excesivament elevat.
Hui dimarts sembla que hi haurà més nuvolositat a l’ambient amb possibilitat d’algun ruixat anecdòtic i poc important amb vent variable. Podreu seguir totes les novetats, actualitzacions i seguiments meteorològics a la pàgina de Facebook Meteo Alberic, i recordeu evitar el sensacionalisme i catastrofisme a les xàrcies socials i pàgines no oficials o de fonts desconegudes.
Slider

Eperem no endur-nos un desencís en esta situació i al menys poder arreplegar una bona regada que de ben segur ajudaria a recarregar embassaments, aqüífers i regar els nostres camps i muntanyes que tant ho necesiten.

Comenta desde Facebook
*