campaña-dgt-navidad-2018

Com ja ve siguent habitual en els últims anys per aquestes dates, la Direcció General de Trànsit posa en marxa una campanya de conscienciació sobre el risc que suposa el consum de substàncies psicoactivas i la conducció, en una època de l’any en què el consum d’alcohol i d’altres drogues augmenta a causa dels menjars i sopars nadalencs.

mueble de baño elegante
Si deseas vestir con calidad y buenos precios el baño de tu hogar 👉 www.bañoscien.com

Durant aquesta setmana que ja hem començat, del 10 al 16 de desembre, els agents de l’Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil intensificaran els controls sobre aquest factor de risc causant de quasi un terç dels accidents mortals.

A causa de la preocupació que en la Unió Europea es té sobre els efectes d’aquestes substàncies psicoactives en la conducció, aquesta campanya es desenvolupa de forma simultània en 25 països europeus a través de l’Organització Internacional de Policies de Trànsit (TISPOL).

comida italiana para llevar en Alberic
Demana l’autèntic menjar italià en Alberic

Segons Pere Navarro, director general de trànsit “l’objectiu d’aquest tipus de campanyes és conscienciar als ciutadans que no solament l’alcohol és incompatible amb la conducció, sinó que altres drogues com el cànnabis, la cocaïna, anfetamines, opiàcis…són substàncies psicoactives que tenen efectes, en molts casos letals, quan després es condueix”.

A més,  ha afegit que  “la realització d’aquests controls preventius en carretera és juntament amb l’educació viària,  un dels instruments més eficaços per a dissuadir al conductor de posar-se al volant si ha consumit qualsevol substància psicoactiva”.

Durant aquestos set dies s’establiran diferents  punts de control en tot tipus de carreteres i a qualsevol hora del dia, on es realitzaran més de 20.000 proves diàries d’alcoholèmia i drogues als conductors que circulen per elles.

Es posarà especial èmfasi en els col·lectius policonsumidors, aquells conductors que es posen al volant i que consumeixen habitualment alcohol i/o drogues.

Amb l’objectiu que la campanya es generalitze també en les vies urbanes, Trànsit ha convidat als ajuntaments de més de 25.000 habitants perquè se sumen a la campanya, amb l’establiment de controls en els seus respectius nuclis urbans.

DE LES ESTADÍSTIQUES…. A la REALITAT

En 2017, el 26% dels conductors morts (àmbit DGT) i analitzats per l’Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses així com pels Instituts de Medicina Legal i Ciències Forenses de Múrcia i Galícia,  va donar resultats positius en les prova d’alcohol, i d’ells, el 74% presentava una taxa superior a tres vegades la taxa màxima permesa.

L’alcohol i les altres drogues no solament estan relacionats amb una major accidentalitat, sinó que també suposen una major mortalitat i lesions més severes.

Accede a su web pulsando en la imagen para conocer todas sus opciones de descanso.

El 25% de les morts en carretera a Europa estan relacionades amb l’alcohol, mentre que només l’1% del total de quilòmetres recorreguts són conduïts per persones amb 0,5*gr/l o més d’alcohol en sang, segons l’Observatori Europeu de Seguretat Viària (*ERSO)

L’Estudi de prevalença de substàncies psicoactives en conductors (EDAP) realitzat en 2015 per la DGT constata que 12 de cada 100 conductors circulen després d’haver ingerit drogues i/o alcohol.

MOLT CASTIGAT PER LA LLEI

A l’hora de conduir, la presència d’alcohol i altres drogues en l’organisme està molt castigada per la Llei.

Via administrativa: La Llei de Seguretat fixa les taxes màximes d’alcohol permeses per als conductors. Així com la prohibició de conduir amb presència de drogues en l’organisme.

La Llei de Seguretat Vial contempla per als conductors reincidents, presos com a tals aquells que hagueren sigut sancionats l’any immediatament anterior per donar positiu a alcohol, la sanció de 1.000€.

Aquesta mateixa sanció de 1.000€ s’aplica també a aquells conductors que circulen amb una taxa que supere el doble de la permesa.

Via Penal: El capítol IV del Codi Penal tipifica els delictes contra la seguretat del trànsit i estableix les següents penes per a conduir amb excés d’alcohol o sota la influència de drogues:

Delictes tipificats al Codi Penal per conduïr amb excés o baix les influències d’alcohol i/o drogues.
Comenta desde Facebook
*