gallons de taronja per a les campanades

Que el nostre sector agrari, i concretament els productors de taronges valencianes, estan en crisi és un fet incontestable. L’acord de lliure comerç entre la Unió Europea i Sudàfrica ha afectat de manera nefasta el sector agrícola valencià, que enguany ha viscut una de les pijors campanyes de recollida, amb preus ínfims que no cobreixen ni les despeses invertides pels nostres llauradors.

Des de diferents àmbits, tant locals (el mateix alcalde d’Alberic va difondre la passada setmana un video a les xarxes on reclamava algun tipus d’acció als governs de torn 👉 podeu veure’l ací) com des dels sindicats vinculats al món agrari (AVA-Asaja o La Unió) o bé també des de diversos mijans de comunicació, s’han estat reclamant diverses actuacions o mesures per a pal·liar aquesta indefensió.

Sofas en Alberic
Conoce un extenso catálogo de sofás pulsando en la imagen.

I baix aquest context, el nostre col·laborador, encarregat d’apropar-nos les últimes notícies de l’oratge a nivell local, Méteo Alberic, publicava també a les xarxes una curiosa iniciativa (que també han secundat ja a la província de Castelló, diferents pobles com la mateixa Castelló, Vila-real, Nules o Betxí 👉 llegir notícia) que consisteix en substituir el tradicional raïm de les 12 campanades, en un clar gest de defensa del nostre sector agrari, per 12 gallons de taronja valenciana, bé les menudes mandarines o qualsevol altre tipus que poguera ser del vostre gust.

muebles de baño bonitos
Baños Cien: diseños y precios en muebles de baño muy interesantes (click para + info)
12 gallons de taronja
Petició de Meteo Alberic per recolzar els llauradors. | Foto: Méteo Alberic

Fet i fet, aquesta enginyosa iniciativa no va a resoldre els greus problemes que arrastra el nostre sector agrícola, però, ben mirat, és una manera pràctica i orgullosa de reivindicar, cadascú a la seua llar, la lamentable, injusta i desesperant situació que viu el nostre camp, que any rere any veu com resulta quasi insostenible mantenir un cultiu al costat del cual molts hem crescut i que hem vist conrear molt a prop nostre.

comida italiana para llevar en Alberic
Demana l’autèntic menjar italià en Alberic | Click a la imatge per accedir al seu perfil de Facebook.
Comenta desde Facebook
*