congregacio-llauradors-alberic
Foto: Ajuntament d'Alberic

Desenes de llauradors d’Alberic i resta de persones relacionades amb el sector agrari, es van sumar ahir de vesprada/nit a la crida que l’Ajuntament d’Alberic, a través de la Plataforma per la Dignitat del Llaurador, va fer a diferents municipis del territori valencià per defensar una situació al nostre camp insostenible.

muebles de baño bonitos
Baños Cien: dissenys i preus de mobles de bany intessants (click per + info)

Així, a la comarca de La Ribera, municipis com Cullera, Polinyà de Xúquer, Fortaleny, Albalat de la Ribera, Riola, Benicull, Llaurí, Corbera, Algemesí, Carlet, Benifaió, Guadassuar o Benimodo, a més d’Alberic, van congregar-se passades les 20:00h de la nit per tal de defensar els interessos dels nostres agricultors.

És un fet palmari, i conegut ja per tots,que el sector citrícola valencià està travessant la pitjor campanya de les últimes dècades. Aquesta situació afecta directament a la pèrdua de rendibilitat de les persones productores de cítrics i a la competitivitat d’un sector econòmic clau per als nostres pobles (de fet, molts llauradors valencians, fins i tot venent el seu producte i aconseguint cobrar-lo, treballen a pèrdues, pues en molts casos la taronja es ven a 4 cèntims/kg, quan en realitat el cost de producció s’estima en torn als 20 cent/kg.

Segons el manifest de la Plataforma en Defensa del Llaurador, la firma d’acords amb països tercers sense garanties fitosanitàries i deixant a eixos mateixos països que marquen els protocols d’importació a la Unió Europea, suposa obrir les portes de la nostra citricultura a l’entrada de plagues i malalties que tindria com a resultat un increment de l’abandonament de les nostres explotacions, amb el que això suposaria tant des de la vessant econòmica com mediambiental i de llocs de treball als nostres municipis.
Des d’esta plataforma es sol·licita que els governants siguen valents i exigisquen que es prenguen les mesures que garantisquen el futur de les terres valencianes i els seus llauradors.

miralles servicios agrícolas
Contacta amb Miralles Servicis Agrícoles per dur a terme els treballs de les teues parcel·les agrícoles

 

Comenta desde Facebook
*