tirar-petardos-en-fallas

Ja estem en falles, i els carrers de la majoria de pobles valencians s’omplin de soroll, música, de molt bon ambient i com no, també dels entretinguts (per a uns, però, malson per a d’altres) coets que tant els agrada llançar als xiquets i xiquetes. És un dels seus passatemps favorit, i la venda i llançament d’aquests productes es concentra sobretot durant els pròxims deu dies. Però, quines són les edats apropiades per llançar coets?

muebles-de-baño-de-fabrica
Para vestir con calidad y buenos precios el baño de tu hogar 👉 www.bañoscien.com

Primer que res, les categories de cada classe de coets. La legislació els classifica en tres categories:
Categoria I (bombetes, bengales, petardets de metxa llarga): són de molt baixa perillossitat, i poden ser utilitzats per majors de 12 anys.
Categoria II (xinets, fallers, voladors, fontetes, volcans..): són de baixa perillossitat, i poden ser utilitzats per majors de 16 anys.
Categoria III (trons, bateries): de perillossitat mitjana, sols poden ser utilitzats per majors de 18 anys.

I l’autorització de la Generalitat per a que puga rebaixar-se l’edat d’ús?
A la nostra comunitat, la normativa permet una excepció per rebaixar les edats a l’hora de llançar els coets de les diferents categories que acabem d’anomenar. Però, obliga al mateix temps a portar al damunt una autorització per escrit, signada pels pares/mares en la qual es certifica que el menor ha rebut instruccions a propòsit de l’adequada utilització del material pirotècnic. PERÒ COMPTE, també l’esmentada autorització OBLIGA a que els llançaments s’efectuen baix la supervisió d’un adult (si vol aplicar-se la rebaixa d’edat per a les diferents categories)

On podem obtindre esta autorització?
A les dependències de la Policia Local d’Alberic o al mateix Ajuntament d’Alberic hi ha aquest tipus d’autorització, però, també podeu descarregar-la si punxeu en este enllaç següent 👉 Descarregar Autorització per a disminució d’edats d’ús d’artificis pirotècnics

  • No cal presentar-la a cap òrgan de l’administració, tan sols quedar-se baix custòdia del pare o tutor legal a efectes de que puga ser requerida per part de les autoritats competents. I com hem dit, els coets deuen ser llançats sempre en presència d’un adult.
  • Així, l’edat aplicable per a llançar els coets passaria a ser: Categoria I (des dels 8 anys); Categoria II (des dels 10 anys); Categoria III no canvia, a partir de 18 anys.

 

Comenta desde Facebook
*