premis-literaris-alberic-2019
Guardonades junt a l'alcalde de la localitat | Foto: Alberic Informa

La quaranta-setena edició dels Premis Literaris d’Alberic va culminar el passat divendres amb l’entrega dels guardons a les guanyadores de les respectives modalitats d’aquesta (consolidada ja) tradició cultural al nostre poble. El certamen literari, com cada edició va tornar a tindre una alta resposta entre la gent i molts han estat els participants d’aquesta activitat organitzada novament per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Albeeric amb la intenció de reforçar la identitat cultural conjunta a través de la de cada membre i la seua comunitat, així com enaltir i reforçar la presència de les Humanitats en tots i cada un dels àmbits.

mueble-baño-en-valencia
Mueble de Baño modelo Soria | Baños Cien [☎ 672 632 320]

A més, el fet que la llengua vehicular dels premis siga el valencià, representa també una aposta per la normalització, l’ús i la posada en valor de la llengua. Després d’un exhaust estudi per part del jurat ja s’han anunciat les obres guanyadores.
En primer lloc, el “Premi Rafael Comenge de narrativa“, que tracta sobre els treballs de narrativa escrits en valencià o en qualsevol altra llengua ha tingut en Maria Carme Arnau Orts (d’Alfara del Patriarca) la seua guanyadora. L’escriptora va rebre 1500 euros i un trofeu per la seua obra vencedora “La raó s’escampa a l’aigua”.

premis-literaris-alberic-2019-guardonades-i-jurat
Guardonades junt als membres del jurat i autoritats | Foto: Alberic Informa

En el “Premi Alberic d’Assaig“, que fa referència als textos d’assaig o investigació centrats en el territori, Maria Amparo Galbis Canet ha estat la premiada per la seua obra “L’arquitectura del sistema tradicional de Reg en el terme d’Alberic i el seu voltant”. Galbis va rebre 3000 euros i un trofeu.
En referència al “Premi Francesc Badenes Dalmau de Poesia“, que tracta sobre els treballs de poesia escrits en valencià o en qualsevol altra llengua, l’afortunada ha estat Maria Josep Juan Ballester (de Canals) per la seua obra “Llibre de viatge”. Ballester fou obsequiada amb 1500 euros i trofeu.
Per últim, el “Premi Bernat Roig Duato de Narrativa Juvenil” dirigit a joves entre 14 i 18 anys que han realitzat treballs de narrativa juvenil en valencià ha estat per Marina del Carme Pérez Zornoza per la seua obra “Cartes a la vida”, que va ser premiada amb 500 euros i un trofeu.

Construcciones Loren Monzo
Encomana la teua reforma a Loren Monzó.
Comenta desde Facebook
*