concejales-ayuntamiento-alberic

Ja es coneixen les àrees de govern i els seus regidors en el nou Ajuntament d’Alberic, que fructifica després dels contundents resultats de la formació Ciutadans per Alberic, amb un Toño Carratalá al capdavant que va obtindre més del 60% dels vots i onze regidors.

mueble-baño-en-valencia
Mueble de Baño Modelo Soria en color roble | Todos los detalles en Baños Cien (pincha imagen)

L’alcalde renova l’equip de govern amb cares noves que adquireixen regidories de gran importància i a més ofereix un espai al representant del PSPV-PSOE en el consistori, Juan Vergara, que regentarà la Regidoria d’Indústria.
Així, l’alcalde s’ha quedat les funcions en les regidories de Polítiques per a les persones, Benestar Social, Esports i Cementeri. El seu primer tinent d’alcalde continuarà sent Josep Puig, que també desenvoluparà funcions en Govern Intern, Àrea Econòmica, Falles, Promoció lingüística, Banda de música, Comunicació i premsa, transparència i protocol. Per part seua, la segona tinent d’alcalde també continuarà en mans de Liliana Palència, amb funcions en Urbanisme i Obres Públiques, Patrimoni, Barri antic, Contractació, Edificis i institucions municipals, Parcs i jardins, La Muntanyeta i Personal. Aquests seran els únics regidors que estaran alliberats en la present legislatura.

La nova regidora Isabel Beta assumirà Festes, Igualtat, Sanitat i Centres Assistencials, mentre Nuria Salom es queda amb Promoció Econòmica, Comerç, Turisme i Mercat municipal.  David García tindrà les regidories de Magatzem municipal i serveis múltiples, Compres del magatzem, Il·luminació pública i subministrament d’aigua, mentre la també debutant Virginia Bruñó comptarà amb Educació, Cultura, Biblioteca i Arxiu administratiu i històric. María Dalmau regentarà Seguretat, Policia Local, Protecció Civil i Benestar Animal, mentre Claudio García assumeix Innovació i noves tecnologies.
Finalment, els també debutants Vicent Gómez es quedarà amb Agricultura i Medi Ambient i la jove Carmen Humanes amb Joventut, Oci i Temps Lliure i Festes. Juan Vergara, del PSPV, tindrà Indústria. “Comptem amb un equip renovat amb moltes cares noves que aporten frescor i moltes idees perquè aquesta legislatura convertisca a Alberic en un referent en diferents camps. Si ja ho érem en la gestió mediambiental o en la cobertura social ara ho volem ser també en la recuperació de les nostres arrels històriques, a més de continuar enfortint la nostra protecció decidida de l’agricultura o el desenvolupament de pràctiques de vida més saludables”, explica l’alcalde, Toño Carratalá.

Construcciones Loren Monzo
Encomana la teua reforma en Loren Monzó.

Valoració de l’alcalde després del contundent resultat a les eleccions de maig

  • Com valora el resultat de les eleccions municipals que li atorguen una ampla majoria absoluta amb onze regidors de disset?
  • És un resultat històric al nostre poble, sens dubte demostra que el nostre projecte s’ha consolidat a Alberic i a més, es el reflexe del bon treball portat a terme pel nostre grup durant els últims anys.
  • A partir d’ara naix una nova responsabilitat per a quatre anys. Com els afronta?
  • Ara tenim major responsabilitat si cap. El poble ha depositat la major confiança que mai s’havia donat en les eleccions municipals al llarg de la història moderna de la democràcia a Alberic. Això, a part de la lògica satisfacció, et dona una grandíssima responsabilitat i ara devem demostrar amb treball i el compliment dels nostres projectes electorals que estarem a l’altura que el poble mereix.

  • Quins són els projectes que considera necessaris per a l’Alberic dels propers quatre anys?
  • Actualment, una de les majors prioritats és la finalització del Centre Dia i el Teatre Liceu, dos grans necessitats d’Alberic i que confiem siguen una realitat en la primera meitat d’esta legislatura. Per altre costat, la millora de l’escola d’adults és altra de les nostres màximes prioritats, així com l’inici de la centralització de les instal·lacions esportives a la Muntanyeta, que serà en un futur la ciutat esportiva municipal.
  • Entren en el seu equip de govern noves persones que no han sigut regidores. Què considera que defineix al seu conjunt de regidors i regidores?
  • El nostre grup és una clara representació de la nostra societat local, gent diversa però compromesa, gent jove però a la vegada amb experiència i sobretot amb la ferma voluntat de fer partícips als nostres veïns i veïnes del nostre projecte comú, que es diu ALBERIC.
pollo a l'ast
El millor pollastre a l’ast, el trobaràs a Rostidor Alberic
  • Alberic ha aconseguit en les darreres legislatures convertir-se en un referent ecològic o cultural. Es va continuar en la mateixa línia de treball?
  • Un dels objectius que ens marcàrem quan iniciàrem el nostre camí al front de l’Ajuntament era reconvertir Alberic en un model com a poble de futur. Deixar de costat les polèmiques polítiques que durant anys hem patit per tindre clar el model de poble que volíem i contagiar a la ciutadania. La història d’ixe poble només es podia escriure sobre els pilars bàsics del respecte a l’espai on vivim, és a dir, un poble més respectuós amb el nostre medi natural i potenciant per aprendre a valorar, més si cap, la nostra cultura i les nostres arrels. Clar exemple han sigut les innumerables iniciatives que hem dut a terme i que hui puc anunciar que van a ser protagonistes durant els propers quatre anys. Esta va a ser la legislatura en la que pogam pensar en el futur. S’ha reduït considerablement el deute municipal. Creem que en els propers anys quedarà pròxim a zero i per tant s’ha de projectar la nostra mirada al futur per aplicar polítiques que pensen en els nostres fills i filles, que treballen per deixar un Alberic millor del que nosaltres heretàrem. En això anem a treballar.
Comenta desde Facebook
*