comenge-front-a-la-leucemia-infantil

Prop de cinc-cents alumnes van participar activament durant la setmana passada en diversos actes organitzats pel col·legi Rafael Comenge d’Alberic per a lluitar contra la leucèmia infantil. La iniciativa va tindre el seu moment culminant amb la marxa que va finalitzar en el recinte firal de la localitat, on es van llegir diversos manifestos i es va ballar per a visibilitzar una malaltia que suposa un càncer dels glòbuls blancs (un tipus de cèl·lules de la sang).

mueble-baño-en-valencia
Moble de Bany model Soria | Baños Cien [672 632 320]

Professors, pares i mares i escolars es van unir en una inacabable marxa que va permetre que els alumnes col·laboraren amb la iniciativa “Un entre cent mil”, l’única ONG a Espanya compromesa a dedicar tots els beneficis de les seues activitats a un projecte anual d’investigació contra la leucèmia infantil, una malaltia que suposa el 30% del càncer infantil amb més de 300 casos diagnosticats a l’any sol a Espanya. “Desgraciadament, dos de cada deu xiquets segueixen sense tindre cap esperança al no haver-hi avanços clínics des de fa anys. Avanços que només arriben a través de la investigació”, argumenten des de la fundació.

pollo a l'ast
El millor pollastre a l’ast, el trobaràs a Rostidor Alberic

El centre educatiu d’Alberic, el director del qual és Arturo Pons, ha participat exactament en el projecte “La volta al col·le”, en el qual enguany s’han donat cita més de 350.000 escolars i membres de la comunitat educativa de 900 col·legis de tota Espanya. Havien d’enviar un vídeo sobre la solidaritat dels estudiants amb el cas i després cada classe va treballar en un mural que, col·lectivament, va prendre forma en el recinte firal, en el qual van estar presents l’alcalde, Toño Carratalá; i la regidora d’Urbanisme i segona tinenta d’alcaldia, Liliana Palència. En tots ells es llançaven missatges d’ànim per als malalts o s’incitava a col·laborar amb la investigació per a combatre la malaltia.

estarlich-abogados
Trato personalizado, responsabilidad en la gestión y comunicación permanente con sus clientes | Estarlich Abogados
alumnes-sise-curs-rafael-comenge
Alumnes de sisé curs del CEIP Rafael Comenge formant un cartell de suport als malalts.

Els i les alumnes de sisé curs van col·laborar amb els mestres en l’organització de la cita i van llegir els manifestos. Cada família havia d’aportar, com a mínim, un euro, sent en general major el lliurament. Eixa aportació es destina a un projecte d’investigació que la “Fundació Un entre cien mil” finança cada any des de 2014. Era la segona ocasió en la qual participaven els escolars d’Alberic en la iniciativa i tots els estudiants participants van rebre un diploma pel seu acte solidari.

Comenta desde Facebook
*