estafa-phising-correos-alerta

La Policia Nacional ha alertat, a través del seu perfil de Twitter, al voltant d’una estafa que té com únic objectiu fer-se amb les nostres dades personals i bancaris, mitjançant un SMS que s’envia als usuaris i que RES TÉ A VEURE amb l’institució d’àmbit estatal CORREOS. A la imatge de la notícia, hem adjuntat també una captura de pantalla del nostre mateix mòbil personal, doncs l’hem rebut també en dues ocasions! El text següent correspon al ‘tweet’ en el qual la Policia Nacional ha alertat a la ciutadania:

Si rebeu algun missatge semblant, NO EMPLENEU cap dada personal vostra en cap formulari, ja que estareu entregant possiblement les vostres dades personals i també els números d’una targeta bancària la qual podrien duplicar amb facilitat i fer un ús indegut de la mateixa.

muebles-de-baño-de-fabrica
Para vestir con calidad y buenos precios el baño de tu hogar 👉 www.bañoscien.com

Aquest tipus de pràctica se li anomena ‘phishing’ (o suplantació d’identitat), i consisteix en que els ciberatacants es fan passar per altres persones o corporacions per a enganyar a les seues víctimes i obtenir-ne les seues dades personals. Els usuaris, el que debem fer és no emplenar cap tipus de formulari i fixar-nos en la URL (direcció web que apareix dalt si arribem a ‘clickar’ a l’enllaç) o, en l’adreça de correu electrònic des del qual hem rebut el missatge. Els ciberatacants, podran copiar la imatge corporativa de qualsevol institució, però mai el seu domini web.

estarlich-abogados
Trato personalizado, responsabilidad en la gestión y comunicación permanente con sus clientes | Estarlich Abogados

Els usuaris de mòbils connectats a la xarxa, és convenient que estiguen sempre alerta quan reben algun tipus de missatge sospitós, i el primer que cal fer és desconfiar si no coneguem la font que ens ho envia. Cal consultar els perfils oficials de les forces i cossos de seguretat [generalment els seus perfils a twitter – Policia o Guàrdia Civil– són els més ràpids per alertar d’un perill concret] i conéixer quines són les pràctiques habituals que utilitzen els ciberatacants per comparar-les amb algun fet que haverem pogut experimentar.

menjars-casolans-en-alberic
Menjars casolans en Alberic | 96 244 3368
Comenta desde Facebook
*